Ibland när man grottar ned sig i vinlitteratur, vinbloggar eller vintidningar – kommer det över en – vore det inte fantastiskt att ha en egen vingård. Att själv få gå runt i vingården, se över rankorna, sköta de dagliga göromålen, blanda sina egna viner – med andra ord en romantiserad dagdröm om att lämna vardagen och göra något helt annorlunda. När man tänker en vända till inser man att den romantiserade bilden inte stämmer och att det finns en vardag hos vinproducenterna med hårt slit och mycket jobb precis som för alla andra.

En som gjort verklighet av drömmen är Anders Åberg, han köpte vingården Domaine la Rabidote i Languedoc, Frankrike, och arbetar för närvarande med att få fram egna bra viner. Via hans blogg Livet i Languedoc kan man följa livet och arbetet med att bygga upp vingården. Genom denna kan man få en bild av hur det skulle kunna vara om man valde att omsätta dagdrömmarna till verklighet.

I år har han skapat tre viner; Domaine la Rabidote – Le Temps du Sorcier 2010 baserat på Grenache med lite Syrah och Mourvedre, Roc de Buffarel 2010 baserat på Syrah och Mourvedre och rosévinet Couleur d’Été 2010 gjort på Cinsaultdruvan.

Stort lycka till!

Magnus Reuterdahl

Annonser