Är det någon som känner till begreppet Wine Blog Wendsday (WBW)? För mig är det helt nytt men det har en lång historia, åtminstone för att vara  en nätföreteelse.

WBW är en bloggkarneval, dvs. ett antal bloggare samlas kring ett ämne och bloggar om detta. Inläggen samlas sedan in av den som håller i karnevalen och skriver ett inlägg som länkar till de medverkande bloggarna.

WBWs historia börjar den 27 juli 2004 med att Lenn Thompson på New York Cork Report sjösatte WBW#1 under titeln Inexpensive New World Merlot that is not from the United States varefter den gått under olika temat på olika bloggar. Den senaste omgången nummer 69 gick av stapeln i maj 2010 och hölls av the Passionate Foodie under titeln Animal cruelty. Hela bakkatalogen kan hittas här.

Nu är det dags för WBW att köra igång igen. Catavino bjuder in till WBW #70 och föreslår temat Spanien. Klicka här för att komma till det ursprungliga inlägget hos Catovino. Jag tänker delta och detta är kriterierna:

  • Välj ett eller flera spanska vin och testa detta eller dessa på onsdag den 16 februari.
  • Leta upp spanskt vin som du inte känner till sedan tidigare. Leta gärna efter udda viner eller områden, till exempel; Sherry, Cava, Fondillon eller Mistella; eller udda regioner såsom Arribes, Txakoli de Alava eller Extremadura; eller udda druvor såsom Prieto Picudo eller Treixadura. Var kreativ!
  • Skriv ett inlägg om vinet (på engelska), vinerna, lägg gärna manken till. Publicera detta den 16 februari.
  • Twittra gärna om det med taggen #WBW70 under provning så att vi skapar en live provning runt hela jorden!
  • Till sist skicka ett mail till Catovino med en länk till inlägget med rubriken: WBW #70 Submission (Mailadress finns på Catavinos blogg)

Catavino sammanställer sedan ett inlägg med alla provningarna och länkar till de som medverkat. Detta ger en samlad bild av provningen. Förhoppningsvis kommer man via denna få flera tips på intressanta spanska viner och regioner och det skapar en möjlighet att hitta nya intressanta vinbloggar.

Som jag skrev tidigare har jag tänkt delta. Om någon är intresserad av att mötas upp, skriv en kommentar eller skicka ett mail (aquavitae[at]live.se), leta upp ett intressant vin, så kör vi en provning tillsammans 😀

Magnus Reuterdahl

Annonser