När jag drack 2003 för några år sedan skrev jag ”Här slår smaker av björnbär och lite hallon, lite ek och jord samt av örter igenom” samt att det kändes ungt. 2005:an känns inte direkt ung och även om jag tror att den går utmärkt att lagra ser jag ingen riktig anledning till det för det riktigt trevligt just nu.

Vinet är rustikt men inte utan elegans, det är tätt med mycket mörka frukt- och bärsmaker; mogna plommon, björnbär, vidhallon och en aning svarta vinbär, kryddigt med en fin inramning av ekfat. Det är en aning motsägelsefullt, å ena sidan är det sött och mjukt nästan silkeslent och å andra sidan lite motsträvigt vindpinat och kargt. Kanske är det atlantluften som ger det där lite kärva som en kontrast emot det eldiga och varma. Gott är det och det passar till kötträtter, lamm, vilt, hårdostar m m.

Andra som skrivit om det är AuZine.

Magnus Reuterdahl

Ps. Till kycklingen igår var det dock en svag matchning så till maten blev det vatten och vinet fick drickas efteråt, tänkte mig inte riktigt för innan jag korkade ur! Ds.