Uppdatering; En recension finns att läsa här!

Tyvärr har det visat sig att man har sommarstängt på Jönköpings nya finkrog Den Småländska kolonin så en prövning av denna får dröja till hösten, de öppnar igen den 10 augusti. Om jag förstått det rätt har man tänkt slå två flugor i en smäll och driva dels en restaurangdel, dels en cocktail- och vinbar (också något som för tillfället saknas i Jönköping). Nu väntar man med spänning att titta närmare på vinkällaren samt vilken policy rörande vinförsäljningen kan tänkas få. Jag rekommenderar att man tittar på hur Innefickan i Östersund jobbar – alla viner på säljs per/glas, om flaskan kostar mer än 500:- måste man köpa minst 2 glas. Vidare har de ett fast påslag på flaskorna vilket gör att det blir mer prisvärt att köpa ett dyrare vin och därmed blir det en lägre tröskel för fler att köpa det.

Den Småländska kolonien, med kocken Tommy Myllymäki bakom grytorna, ligger i huset där anrika resturang Svarta Börsen låg i många år (1978-2004). Myllymäki blev årets kock 2007 och är kocken bakom Julita Värdshus i Sörmland

Svarta Börsen var bland annat känt för att ha kråka på menyn, något jag gärna skulle testa om det dyker upp igen, oavsett vilket ser jag fram emot, med förväntan, ett besök i augusti eller september.

Mer information om Svarta Börsen finns hos Restauratören. Jag har för mig att jag har läst en lite mer ingående historik  någonstans, jag återkommer om jag hittar denna.

Magnus Reuterdahl