Då har jag haft tid att bläddra igenom tidningen, läst några artiklar och kortare texter, och de höga förväntningarna får sägas ha varit på sin plats; ett mycket trevligt första nummer. Jag har plockat ut några nyckelord som beskriver tidskriften;

diné och dryck

  • * Hög kvalitet
  • * Snygga bilder
  • * Intressant
  • * Kompetens

Jag kommer att köpa nästa nummer av Diné & Dryck som kommer i november och då kommer förväntningarna vara än högre.

Något som herr Enquist (chefsred för Livets Goda & Diné & Dryck) brukar återkomma till i sina alltid vassa och oftast underhållande ledare (även om jag inte alltid håller med i sak) är att man inte skall bedöma saker utifrån sitt pris utan ifrån sitt upplevelsevärde, dvs det är inte huruvida man kan kräma ut flest procent per krona utan att upplevelser är något som är svårt att sätta en prislapp på; är du nöjd var priset det rätta.  I detta fall kan jag dock inte hålla mig; här får 260 sidor för 39:-, dvs 15 öre/sida och det är prisvärt även om man inte uppsakattar dem alla.

 

Det kommer säkert komma fler kommentarer efter hand men efter en första genomskummning av tidningen saknar jag betyg på vinerna. Anders Enquist ger betyg på ett antal viner jämte sin ledare, här Diné & Dryck Poäng (DDP) istället för Livets Goda Poäng (LGP) därefter lyser betygen med sin frånvaro. Jag tycker gott att ni kan kalla det LGP även här annars kan frågan om huruvida kriterierna för de bägge på något sätt skiljer sig ifrån varandra uppstå, vilket jag antar att de inte gör.

Jag saknar också en tydligare/jämförande restauranggenomgång á dem i Livets Goda men jag gillar reportage i stil med Per Bengtsson, PM & Vänner.

Ni får gärna ha fler krönikor; gärna skrivna av kockar, hovmästare, sommelier, annan restaurangpersonal och varför inte någon anonym restaurangprovare från exempelvis White guide (Inte nödvändigtvis svenska)

På det stora hela en mycket trevlig debut, jag längtar redan efter nästa nummer.

Mvh

Magnus Reuterdahl