Får jag bjuda på en alkoholfri snaps?

Systembolaget satsar på alkoholfri snaps!

Varför? I vilket syfte?

Enligt en intervju på Sveriges radio är det på grund av att alkoholfritt är den varugrupp som ökar mest i Systembolagets sortiment som man nu börjar sälja alkoholfri snaps. Frågan man ställer sig då ska staten verkligen konkurrera med vanlig dagliglivs varuhandel eller hälsokostburikerna? För det är ju det man gör. Ska ni också börja sälja kylda drycker?

Alkoholfrittvin kan jag i viss mån förstå, då det till exempel kan användas i matlagning – mycket annat tycker jag inte heller att det duger till. Men då detta säljs på ICA, Konsum och Hemköp m fl har jag svårt att se behovet av det heller enligt ovanstående argument.

När det kommer till en alkoholfri snaps kan man överhuvudtaget fråga sig om detta ingår i ett folkhälsotänk, att lära ute en kultur till folk som inte dricker alkohol känns helt vansinnigt!

Den avslutande kommentaren i intervjun är gränsfall till ren idioti, på frågan om det är något för barnen svarar man:

- ”Det är ju inget farligt i snapsen men det beror på om man vill introducera barnen i snapstraditionen.”

Man kanske ska börja sälja klubbor med öl, bordeaux eller kirsmak också – det är inget farligt i klubborna det beror på om man vill introducera barnen i öl eller vinkulturen – dom fungerar perfekt till chokladcigaretterna…   tja, vad säger man? Till Sveriges radio – hur kan ni överhuvudtaget låta ovanstående stå okommenterat? Var är följdfrågorna?

Något för IOGT-NTO att sätta tänderna i?

Jag önskar att flabbergasted var ett svenskt ord för det är så jag känner mig???

Anders Öhamn har vågat sig på att testa den så kallade snapsen

Magnus Reuterdahl

About these ads

6 reaktioner på “Får jag bjuda på en alkoholfri snaps?

  1. ”mållös”?

    Det är väl ett bra exempel på Systembolagets mycket märkliga inställning till alkohol. T.ex. ofta vinklat på det sättet att de framställer alkoholhaltiga drycker som framför allt till för att man uteslutande ska bli full av dem.

  2. ”Mållös” är ett bra ord i sammanhanget – tack! – men känns inte riktigt lika flagrant som flabbergasted :) Håller med dig rörande Systembolaget, i denna intrevju framställer dom dessutom att det endast är alkoholen som är det skadliga och att det finns en hälsotrend som göra att de satsar på alkoholfritt. Kryddat vatten bör väl i och för sig vara någorlunda hälsosamt – beroende på vilka tillsatser som använts vid framställningen och sedan kommmer frågan är dock hur hälsosamma proudkter med extra tillsatser är, t ex många BiBs, eller för den delen hur hälsosamma alkoholfria öl eller akloholfrittvin är i jämförelse med riktiga diton.

    //Magnus

  3. Pingback: BKWine Brief nr 100, December 2011 | BKWine Magazine

  4. Pingback: BKWine Brief nummer 100, december 2011 | BKWine Magazine

  5. Pingback: What will be next? No-alcohol vodka? | BKWine Magazine

  6. Pingback: Smaksatt vatten = alkoholfri snaps? | BKWine Magazine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s