Älg, nöt och Barbera d’Asti

I lördags blev det älg- och nötgryta. Det är något nästan terapeutiskt med att göra en gryta, att känna dofterna som fyller köket, smaka av och krydda och låta hungern byggas upp samtidigt som förväntan ökar. Grytan i sig var av enkel typ; morötter, palsternacka, rotselleri, div. lökar, champinjoner, bacon, fransyska och älgkött tillsammans med oxbuljong, rött vin och diverse kryddor; rustikt, mustigt och perfekt en kall vinterdag.

Till maten blev det en d’Annona Barbera d’Asti Superiore 2007, det har legat i vinhyllan någon månad och nu kändes det som ok val.

Vinet doftar av mörka frukter och har en ganska stor doft med en del fatkaraktär. Smaken är lite för stor och lite för direkt för att riktigt falla mig på läppen. Här finns plommon, mörka körsbär, ekfatskrydda, viol, och en lite skarp syra. Vinet är gott men saknar det där som får mig att vilja köpa mer av det. En aning för stort i munnen, lite anonymt och lite för lite terrior – och en aning för mycket körsbär.

Andra som druckit det är All Tinto, Vin é gott och Svenssonsmakaren m. fl.

Magnus Reuterdahl

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s